Volg de Cursus: Ontwikkelingen GenAI en toepassing binnen de overheid

De cursussen dit najaar zijn vol. Blijf op de hoogte met het RADIO Nieuws abonnement van nieuwe data en ander leeraanbod.

Impact en allerlei vragen

De lancering van ChatGPT eind november 2022 zorgde voor een gigantische toename van het gebruik van generatieve AI (GenAI) wereldwijd. Het gebruik van GenAI zoals ChatGPT, Gemini, Copilot en andere tools groeit explosief. Dat heeft grote impact en brengt allerlei vragen met zich mee over maatschappelijke gevolgen. Ook overheden staan voor de vragen als: wat kunnen, wat mogen en wat willen we er mee? Meld je aan voor een korte cursus en ontdek meer over deze ontwikkeling. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden.

Visie op GenAI

Begin januari 2024 verscheen de Overheidsbrede visie Generatieve AI. Deze bevestigt de grote kansen die de technologie biedt, maar ook de ingrijpende risico’s. De overheid wil mogelijkheden benutten, maar tegelijkertijd publieke waarden en fundamentele rechten bewaken en grip houden op bedreigingen. De visie bevat uitgangspunten voor veilige en rechtvaardige toepassing.  

Inzicht in mogelijkheden

Overheidsmedewerkers moeten begrijpen wat wel en niet mogelijk is met GenAI. In de cursus bespreken we onder andere wat het is, de recente ontwikkelingen die elkaar razendsnel opvolgen en wat het beleid van de Rijksoverheid is.  Jurriaan Raaijmakers neemt je in een dagdeel mee in een combinatie van theorie en heldere, praktische voorbeelden zodat je een goed beeld krijgt van de mogelijkheden en kaders, de do’s en don’ts.

Cursusdata en aanmelden

De cursus duurt 3 uur. We verzorgen de cursus op onderstaande data en tijdstippen. Inmiddels zijn alle data vol:

Tekst 'Cursus: Ontwikkelingen GenAI en toepassing binnen de overheid' naast een afbeelding van docent Jurriaan tijdens cursus voor de klas
Beeld: ©RADIO
Cursus: Ontwikkelingen GenAI en toepassing binnen de overheid