Ontdek neurotechnologie. Kijk het webinar met Pim Haselager terug

Ontdek wat het eigenlijk is, hoe deze technologie zich ontwikkelt en wat de rol van de overheid is? Professor Pim Haselager neemt ons in dit webinar mee in deze ontwikkeling en de mogelijke gevolgen voor ons en de samenleving. 

Beeld van Pim Haselager die uitleg geeft in studio tijdens opnames webinar
Beeld: ©RADIO & Pim Haselager
Professor geeft uitleg tijdens het webinar

Andere toepassingen in aantocht

Neurotechnologie richt zich op de interactie van technologie met de hersenen en het zenuwstelsel. Al jaren werken wetenschappers aan de mogelijkheden om hersenen te stimuleren en uit te lezen. En ook om ledematen aan te sturen of andere functies te activeren. Vooral in de medische wereld zijn neurotechnologieën al wijdverspreid, maar andere toepassingen zijn in aantocht. Interactie met de hersenen of ingrijpen in het brein, dat zijn zaken om serieus te nemen. Dat gaat over veiligheid: medische zorgvuldigheid, de betrouwbaarheid van de technologieën, maar ook de bescherming van de data die uit de hersenen worden opgehaald of gemanipuleerd. Wat zijn mogelijke gevolgen voor individuen en voor de samenleving? En welke rol moet de overheid daar innemen?

Word ook fan van RADIO

RADIO organiseert verschillende online en fysieke leeractiviteiten. Deze kunnen snel vol zijn. Je bent als eerste op de hoogte van ons nieuws en nieuwe activiteiten door je aan te melden voor het RADIO Nieuws abonnement. Of volg ons op sociale media. We zijn actief op LinkedIn en Mastodon.