21 november Verdiepende module: Veiligheid, pijn en dilemma’s | Leerhuis informatiehuishouding

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Hoftoren

Heb jij als leidinggevende de masterclass Actieve Openbaarmaking al gevolgd? Naast de masterclass Actieve Openbaarmaking, introduceert onze samenwerkingspartner Het Leerhuis Informatiehuishouding in 2024 nu ook verdiepende modules.

Over deze modules

Deze modules zijn ontworpen om jou en je team nog meer handvatten te bieden voor een effectieve én praktische uitvoering van openbaarmaking. Elke module uit de serie behandelt een specifiek thema waarbij je eigen casussen kunt inbrengen. Tijdens de verdiepende modules zoomen we in op complexe uitdagingen van openbaarmaking in de hedendaagse werkprocessen en het verbinden van gelijkgestemde professionals om nieuwe inzichten te krijgen.

Over verdiepende module: Veiligheid, pijn en dilemma’s

In deze module ligt de focus op onder andere de complexe dynamiek van politiek-ambtelijke verhoudingen binnen een open overheid, de cultuur van openheid en hoe om te gaan met participatie in het kader van de Wet open overheid (Woo). Hoe ga je bijvoorbeeld om met afwijkend ambtelijk advies bij een bestuurlijk besluit. Maar ook, hoe ga je als organisatie om met fouten en hoe leer je hiervan? Tijdens een paneldiscussie delen experts hun ervaringen en kijk op de omgang met deze uitdagingen. Daarnaast krijg je als deelnemer de kans om eigen ingebrachte casuïstiek te behandelen met een expert.

Werkwijze

Van de deelnemers wordt gevraagd een eigen casus in te brengen over de onderwerpen: media, politiek-bestuurlijke verhoudingen, participatie of een ander onderwerp in het verlengde hiervan.

Aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht op pagina over deze masterclass en verdiepende modules op de website van Leerhuis Informatiehuishouding.