Daag jezelf dit nieuwe leerjaar uit met de RADIO Spaarkaart

Terug van vakantie en vol met nieuwe plannen? Leren maakt je beter in je werk, en geeft je energie en inspiratie. En: het kan altijd en overal. Want je kennis vergroten of skills verbeteren kan op allerlei manieren. Wat je nodig hebt? Wat tijd en een plan. En het uitgebreide aanbod van RADIO, met de gloednieuwe Spaarkaart en een speciale teamchallenge als extra motivatie.

Twee mensen hebben een RADIO Spaarkaart in hun handen en vullen deze in
Beeld: ©RADIO / Josje Deekens Fotografie

Uitgebreid en voor iedereen beschikbaar leeraanbod

Bij de RADIO vind je een uitgebreid leeraanbod op het gebied van digitalisering en informatievoorziening waarmee je jouw werk een boost kunt geven. Afhankelijk van de tijd en het plan dat je hebt, kun je kiezen wat bij je past. Denk aan podcasts, microlearnings, animaties, e-learnings, serious gaming, cursussen, webinars, workshops en zelfs een wandeling. Om je te helpen met leren, heeft RADIO bij de opening van het nieuwe leerjaar de Spaarkaart gelanceerd. Lees verder om te weten hoe dit werkt.

Feestelijke start nieuw leerjaar

Onlangs gaf RADIO samen met genodigden symbolisch het startschot voor het nieuwe leerjaar. Directeur van Rijksorganisatie voor Ontwikkeling, Digitalisering en Innovatie Richard Vielvoije opende de bijeenkomst. Daarna nam Tony Vanderstraete, hoofd van Digitaal Vlaanderen het publiek mee in wat onze zuiderburen allemaal doen op het gebied van digitalisering. Waarna gastspreker Joitske Hulsebosch met haar verhaal de toekomst van werken met de mogelijkheden van GenAI uiteenzette. Manager van RADIO Ronald van den Hoogen sloot af door ons het nieuwe leerjaar in te ‘knallen’ met de tip om jezelf het komende jaar vooral uit te dagen. Als klap op de vuurpijl werd de gloednieuwe RADIO Spaarkaart uitgedeeld.

Spaarkaart: spaar zelf studiepunten

De Spaarkaart van RADIO werkt heel eenvoudig: formuleer je leerdoel(en) voor leerjaar 2024 en 2025. Zoek daar passende leeractiviteiten bij en begin met het sparen van studiepunten: met 1 uur leren heb je 1 studiepunt verdiend. Op de spaarkaart kun je dit mooi bijhouden onder het kopje ‘Mijn studiepunten’. Heb je 10 punten gespaard? Dan mail je ons voor jouw beloning.

Persoon steekt duim omhoog en heeft tegelijkertijd de RADIO Spaarkaart in andere hand
Beeld: ©RADIO / Josje Deekens Fotografie
De gloednieuwe RADIO Spaarkaart. Daag jezelf uit en spaar dit leerjaar 30 studiepunten.

Daag je collega’s uit en win een taart

Nog leuker is het als je samen met collega’s leert. Wie heeft als eerste 30 studiepunten bij elkaar. Ook stimuleert het om je leerplan aan elkaar te presenteren of de geleerde lessen te presenteren uit een cursus die je hebt gevolgd. Zet het eens op de agenda van je teamoverleg. Kijk met je team hoe jullie elkaar kunnen uitdagen om elkaar aan het leren te houden. Het team met de meest vindingrijke en effectieve challenge ontvangt aan het eind van het leerjaar (juni 2025) een heerlijke RADIO-taart! Om mee te dingen, mail je de bedachte challenge naar RADIO. Meer weten over hoe je kunt meedoen? Bekijk de pagina over de Spaarkaart.

Tip van Marie Louise Borsje, Adviseur Leren & Ontwikkelen bij RADIO: ‘Vaak worden we meegenomen in de waan van de dag, en slokt het werk ons helemaal op. Terwijl de vele ingewikkelde opgaves om een lerende houding vragen. Neem de tijd om te reflecteren en te werken aan je persoonlijke ontwikkeling.’

Begin meteen

Naast de leeractiviteiten van RADIO, is er nog een heleboel dat je zelf heel makkelijk kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan een moment van reflectie aan het einde van je werkdag; wat ging goed, en waar wat wil je morgen beter doen? Of start je week met een goed voornemen; waar wil je deze week extra aandacht aan besteden? Breid je kennis uit door een verdiepend artikel te lezen over een onderwerp waar je mee bezig bent. Of ga erover in gesprek met je collega. Als je weet wat je wilt leren en waarom, zijn er legio mogelijkheden om daar te komen. Een heel mooi leerjaar gewenst allemaal!